tisdag 4 maj 2010

Ticonderoga-class missile cruiser, oh yeah..


USS Vicksburg heter denna bjässe och om hon ser bekant ut så är det sannolikt därför att hon nyligen gästade huvudstaden, eller måhända så var du själv på plats i västra Medelhavet -94, då hon deltog i NATO-övningen "Dynamic Impact". Vilket som, här är hon i alla fall igen. Själva låg vi behagligt tillbakalutade i solstolen med Fido i famnen då hon ankom, alldeles oförmögna att resa oss efter kameran, därav denna inlånade bild. Att namnet har någonting att göra med Amerikanska inbördeskriget begriper ju vemsomhelst, vad hon hade att här att göra är dock höljt i dunkel. Enligt våra källor på försvarsmakten kan det ha handlat om förberedelser inför ett socialdemokratiskt maktövertagande efter valet i höst. Vi får hoppas det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bäste redaktör,
Ni börjar bli lös i konturerna!
Råkade se att det ligger ett kryssningsfartyg vid kaj.
Den gode redaktören har tydligen missat detta. Är det hustrun, hunden eller något annat (typ lathet) som avhåller redaktören från att delge oss nyheterna?
Upprörd medborgare

The Ballifjong blog concept sa...

Svårt plågade som vi är av arbete och bekymmer slank hon mellan fingrarna i morse, a thousand pardons mi lord... Nu har vi emellertid åtgärdat saken. Med hopp om fortsatt förtroende./ Red.